• Sammy Mahdi

Actie "play connected to stay connected"

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2021

Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) start de “playconnected to stayconnected” actie. Een actie om op een alternatieve manier verbonden te blijven nu we nog even vaak alleen moeten zijn. Gamen is voor iedereen. En nog meer, je kan het vanop veilige afstand samen doen.


Vier zondagen op rij speelt Sammy Mahdi digitaal een spel tegen mensen van verschillende leeftijdscategorieën. Gamen is een veilige manier om in contact te blijven met elkaar. De Coronacrisis hakt er bij iedereen serieus in. Een paar weken geleden lanceerde hij via facebook een oproep aan iedereen die er nood aan had zich in te schrijven met een spelsuggestie.

Sammy Mahdi: “Gamen is voor iedereen, of het nu gaat over Fortnite of Uno. Er zijn game-chatrooms of online spelgroepen. Meer dan ooit is het tijdens deze donkere periode belangrijk dat we elkaar niet loslaten. En ik wil daar mijn steentje toe bijdragen met de mogelijkheden die ik heb. Iets klein doen kan heel veel betekenen voor iemand anders.”

Ook digitaal kunnen mensen verbonden blijven. Gamen is er niet enkel voor kinderen of jongeren maar alle leeftijden kunnen een ‘game’ spelen.

  • Ronde 1: Sammy vs Kinderen: Uno (6 december)

  • Ronde 2: Sammy vs Jongeren: FIFA (13 december)

  • Ronde 3: Sammy vs Volwassenen: De Slimste Mens ter Wereld (20 december)

  • Ronde 4: Sammy vs Senioren: Rummikub (27 december)

Sammy Mahdi: “Tijdens deze tweede lockdown blijven mensen signalen geven dat het niet goed gaat met hen. Sommigen voelen zich alleen. Ik weet dat digitaal spelen niet hetzelfde is als fysiek elkaar zien maar ik doe dit al jaren. Je kan wat praten met mensen in de spelchat. Al die mensen die zich dagelijks inzetten voor iemand anders inspireren mij om ook zelf iets te doen. Dat kost geen geld, enkel tijd en die kan je vrijmaken.”