• Sammy Mahdi

Blogpost - einde hongerstaking


Nog even terugkomen op gisteren. Een dag zonder winnaars of verliezers. Ik wil niet de Staatssecretaris zijn die triomfalistisch is omdat actievoerders hun actie uiteindelijk beëindigen. Ik wil de Staatssecretaris zijn die vooral opgelucht is dat uiteindelijk niemand is gestorven.


Wekenlang inpraten op mensen en hen overtuigen om te stoppen. Duidelijk maken dat ik bepaalde frustraties begrijp, maar dat het regularisatiebeleid niet zal veranderen. Ook niet door een hongerstaking. Ook niet in het geniep. Het zijn geen eenvoudige boodschappen, het is ook geen eenvoudig departement. Maar uiteindelijk was die aanpak succesvol.


Ik hoop in eerste instantie nu vooral dat iedereen snel herstelt. Dat was en blijft mijn grootste bezorgdheid. Ondertussen blijven we alle procedures versnellen. Mensen mogen geen 2j wachten op een antwoord. Dat is inhumaan.


Er is nog gigantisch veel werk op dit departement. Ik zal er iedere dag verder ontzettend hard aan werken.


- Sammy Mahdi


Bekijk hier het volledige interview tijdens Het Journaal van 21 juli: