• Sammy Mahdi

Mahdi: ‘Ambitie bouw nieuwe gesloten centra blijft onveranderd”

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021


Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi benadrukte in de plenaire dat de gesloten centra in Zandvliet en Jumet er ook effectief zullen komen.

De bouw van de gesloten centra sleept al langer aan. “In de vorige regering werd de belofte gedaan dat het gesloten centrum in Zandvliet er zou staan tegen de zomer van 2020. Dat van Jumet in 2021. Zowel in Zandvliet als in Jumet ligt er geen steen. Ik zal hier dan ook een prioriteit van maken” aldus Mahdi.

De Staatssecretaris voor Asiel & Migratie benadrukte in het parlement tevens op dezelfde golflengte te zitten als zijn collega Michel. Die gaf deze week in de Franstalige pers te kennen op dezelfde golflengte te zitten wat de ambitie betreft om de realisatie van de gesloten centra te versnellen.

Mahdi: “Een nieuw centrum bouwen, dat vergt tijd. Mijn diensten zijn volop bezig met de voorbereiding van een geoptimaliseerd plan. We zijn in de vorige legislatuur van tweets naar krantenknipsels gegaan in dit dossier. Ik wil van krantenknipsels naar bakstenen gaan. Sta me toe om in stilte verder te werken. De burger is niets met loze beloftes”.