• Sammy Mahdi

REPORTAGE - Sammy Mahdi & Wouter Beke bezoeken vaccinatiecentrum Vilvoorde

Minister Wouter Beke en Staatssecretaris Sammy Mahdi steken de vrijwilligers en medewerkers maandag een hart onder de riem tijdens hun bezoek aan het vaccinatiecentrum in Vilvoorde.

De gemeenten en eerstelijnszones in de rand rond Brussel hebben meer moeite gehad tijdens de eerste campagne om hun inwoners te overtuigen van het belang van vaccinatie. Ook Vilvoorde heeft dit ondervonden, maar heeft intussen een mooie vaccinatiegraad van 82% bij de volwassen bevolking.

Voor de boosterprikken zet Vilvoorde ook alvast alles op alles om de komende weken mensen te overtuigen om deze prik te komen halen. Tegen het einde van het jaar willen ze ook rond de 35% vaccinatiegraad zitten voor wat betreft de boosterprikken.

Minister Beke: “Onze lokale besturen, eerstelijnszones, medewerkers en vrijwilligers zetten opnieuw alles op alles om iedereen zo snel mogelijk een vaccin toe te dienen. Dankzij hun inzet en engagement zal Vlaanderen opnieuw heel wat prikken kunnen zetten. Ook in Vilvoorde zien we een belangrijk engagement. Samen met hen zorgen we er dat we opnieuw bovenaan in de top van Europa staan!”

Staatssecretaris Mahdi:

“Vilvoorde heeft met verschillende campagnes onze inwoners gestimuleerd om zich te laten vaccineren. Ik wil blijven benadrukken dat vaccinatie bijzonder belangrijk is om minder ziek te worden van Corona. Ik ben heel trots dat al deze mensen in het vaccinatiecentrum zich blijven inzetten voor onze inwoners. Naast het vele zorgpersoneel zijn ook onze vrijwilligers de helden van deze coronacrisis."