• Sammy Mahdi

Staatssecretaris deelt trofeeën uit op internationaal rolstoeltennistornooi

Artikel HLN

Na enkele dagen van intensief toptennis zijn zondag de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het Flanders25 rolstoeltennistoernooi. Staatssecretaris Sammy Mahdi deelde de prijzen uit aan de atleten.

© Vertommen


Het internationaal rolstoeltennistoernooi Flanders25 is al vele jaren een vaste waarde op de Leuvense sportkalender. Dit jaar werd het voor de negende keer georganiseerd. Bij de vrouwen single ging Shiori Funamizu net als in 2018 met de pluimen lopen. Bij de mannen was die eer weggelegd voor Guilhem Laget.


“In Leuven willen we iedereen aan het sporten krijgen, Leuven is in 2021 Europese sportstad. We willen heel de stad mee in beweging krijgen. Dit houdt ook in dat we inzetten op G-sport. Zo keurde de gemeenteraad in april een toelagereglement goed voor de aankoop van aangepast sportmateriaal en G-sport specifieke hulpmiddelen. Zo werken we aan de kwaliteit van de Gspot-werking. Maar ook goede voorbeelden qua evenementen kunnen op onze steun rekenen. Zo voorzien we via de vzw Tofsport 4.500 euro voor Flanders25", zegt sportschepen Johan Geleyns (CD&V), die mee trofeeën kwam uitreiken. Flanders 25 gaat er dit jaar na een jaar coronapauze weer vol voor. TC Stade Leuven is al voor de vijfde keer gastheer voor Flanders 25.


“De Nationale Loterij ondersteunt lokale initiatieven met een grote meerwaarde. Het rolstoeltennistornooi heeft extra kosten waarmee andere tennistornooien niet te maken krijgen. Deze samenwerking loopt al vanaf 2013 en willen wij graag verderzetten. Ik ben alvast trots dat ik trofeeën mag uitreiken aan zulke topatleten. Er zijn veel verschillende nationaliteiten aanwezig van mensen uit Colombia, Japan, tot Fransen, Duitsers, Grieken en zoveel meer. Een aantal deelnemers zullen immers ook te zien zijn op de paralympische spelen”, vertelt Sammy Mahdi, als staatssecretaris bevoegd voor de Nationale Loterij.