• Sammy Mahdi

Tafeltennisser Florian Van Acker is voor staatsecretaris Sammy Mahdi persoon van 2021

Artikel van Het Laatste Nieuws door Christophe Maertens

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) kiest tafeltennisser Florian Van Acker (24) uit Langemark als zijn persoon van het jaar. “Mocht iedereen zo authentiek zijn, wat zou het hier een wondermooie wereld zijn.”

In een filmpje dat de staatssecretaris op zijn sociale media postte, zien we hoe hij onze bekende tafeltennisser een bezoek brengt. Sammy Mahdi heeft chips en borrelnootjes bij, omdat Florian zich tijdens een interview op de VRT liet ontvallen dat hij graag chips en nootjes had gehad, maar dat er geen waren. “Ik heb veel helden gezien in 2021, maar de prestatie van Florian Van Acker op het veld en zijn doodeerlijke zelve naast het veld maken van hem nummer 1. Mocht iedereen zo authentiek zijn, wat zou het hier een wondermooie wereld zijn”, aldus de staatsecretaris. “Florian is de eerlijkste en sympathiekste sportman van dit land.”


De verwezenlijking in 2021 waar de staatsecretaris het meest trots op is, is de gelijkschakeling van de premies van Paralympiërs en Olympiërs. “Aantal supporters en sponsorcontracten zullen altijd bepalend zijn voor het loon van een sporter, maar de premie van de overheid voor de bovenmenselijke prestaties van ál onze atleten moet dezelfde zijn. Ga maar voor goud in Parijs 2024 Florian.”