• Sammy Mahdi

Uitzwaaien Nationale Hockeyploeg - Nationale Loterij schenkt de premies voor medaillewinnaars Spelen

Sammy Mahdi, Staatssecretaris bevoegd voor de Nationale Loterij, zwaaide deze ochtend samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de nationale hockeyploeg uit op Zaventem. De hockey ploeg is medaille kandidaat voor de nakende Olympische Spelen in Tokyo. Bij deze Spelen zal de Nationale Loterij de premies voor de atleten betalen die een medaille behalen.


De Nationale Loterij is een belangrijke partner van ongeveer 32 (federale) sportfederaties in uiteenlopende takken en van het BOIC. De deelname van Belgische atleten aan de Olympische Spelen is een belangrijk uithangbord voor België waardoor de Nationale Loterij een belangrijke partner wil zijn van het Belgisch Olympisch Comité en haar atleten. In het jaar waarin de Olympische spelen plaatsvinden wordt de steun ook opgetrokken gelet op de hogere werking van de organisatie in zo’n jaar.


“Ik wens alle atleten veel succes in Tokyo, ze hebben lang moeten wachten om te kunnen vertrekken. Ook al zal het door COVID niet dezelfde ervaring zijn, toch hoop ik dat ons hockey team hoge toppen zal scheren en de aanmoedigingen uit België zal horen. De Nationale Loterij heeft zich alvast voorbereid om de premies voor de atleten te schenken.

- Sammy Mahdi


Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij : “De Nationale Loterij is sinds vele jaren trouwe partner van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité. Dit partnerschap ligt ons zeer nauw aan het hart want het is bijzonder belangrijk onze atleten te ondersteunen en hen te helpen te presteren maar ook omwille van hun belang als voorbeeldfunctie en bron van inspiratie voor alle Belgen.”


Overzicht Premies Tokio 2020


Individuele atleten die straks op de Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille behalen, krijgen daarvoor een premie van 50.000 euro.

Voor een zilveren medaille bedraagt de premie 30.000 euro, een bronzen medaille levert 20.000 euro op.

Een vierde plaats is goed voor 10.000 euro en van de vijfde tot de achtste plaats krijgen atleten 5.000 euro.


Ploegsporten

Voor de ploegsporten bedragen de premies per atleet 12.500 euro (goud), 7.500 euro (zilver), 5.000 euro (brons), 2.500 euro (vierde plaats) en 1.250 euro (vijfde tot achtste plaats).

Ook trainers mogen zich in het geval van eremetaal aan een premie verwachten, al bedraagt die maximum 25 procent van wat de atleten ontvangen.


Het gaat over bruto bedragen.