• Sammy Mahdi

Villa Omaar krijgt naar aanleiding van Rode Neuzen Dag 2020 steun van de Nationale Loterij

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie en bevoegd voor de Nationale Loterij, Sammy Mahdi, brengt vandaag een bezoek aan vzw Villa Omaar. Dit doet hij in het kader van Rode Neuzen dag 2020.

Sammy Mahdi: “Vanuit deze plek kunnen jonge mensen die zich mentaal kwetsbaar voelen opnieuw groeien. Ze werken echt aan #generationstronger. Het is ontzettend erg voor hen dat ze vorig jaar door een brand zijn getroffen en ik hoop dat de organisatie door de extra centen van de Nationale Loterij een duw in de rug krijgt.”

De Nationale Loterij kan goede doelen steunen dankzij de spelers. De inzet van de spelers van de Nationale Loterij vloeit terug naar maatschappelijke projecten.

Bij vzw Villa Omaar kunnen jongeren van 15 tot 23 terecht. Ze worden er ontvangen in een hartelijke en huiselijke sfeer en kunnen er een paar weken in kleine groep een traject doorlopen via creatieve ateliers en workshops. Sedert 2015 vraagt Rode Neuzen dag aandacht voor de weerbaarheid van jongeren. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen.

Sammy Mahdi: “Als je hoort dat 1 op 5 jonge mensen zich niet goed in zijn vel voelt dan ga je toch even nadenken. Zeker in deze coronatijden moeten we extra alert zijn voor jonge mensen en hen niet loslaten. Wij kunnen alleen maar dit soort initiatieven blijven steunen.”

Dit jaar werden er extra middelen (10.000 euro) toegewezen in het dossier van vzw Omaar omdat ze schade leden bij een brand. De Nationale Loterij steunt dit jaar volgende projecten in het kader van Rode Neuzen dag 2020: vzw Villa Omaar (35.000 euro) en de Vlaamse scholierenkoepel (25.000).